როგორ გავყინოთ პროდუქტები ზამთრისთვის - სასარგებლო რჩევები

როგორ გავყინოთ პროდუქტები ზამთრისთვის - სასარგებლო რჩევები

იმისათვის, რომ გაყინულმა პროდუქტმა შეინარჩუნოს სასარგებლო თვისებები, უნდა გავითვალისწინოთ ზოგიერთი ნიუანსი. შესანახი პროდუქტი უნდა იყოს საღი და ახალი. ყურადღება უნდა მივაქციოთ შესაფუთ მასალას. ის პარკები, რომლითაც პროდუქტები სუპერმარკეტიდან მოგაქვთ, გაყინვისთვის არ გამოგადგებათ. უმჯობესია პროდუქტები გაყინოთ სპეციალურ კონტეინერებში. შეიძლება გამოვიყენოთ ფოლგაც, თუმცა ის უნდა იყოს სქელი, რომ არ გაიხეს. საყინულეში მოთავსებულ ყველა პროდუქტს გაუკეთეთ მარკირება, რა პროდუქტია და როდისაა გაყინული. უნდა გავითვალისწინოთ რომელი პროდუქტის გაყინვა შეიძლება და რომლის არასასურველია.

ბოსტნეული

ახალ ბოსტნეულს ასუფთავებენ, რეცხავენ, ჭრიან, მოწალავენ (მდუღარე წყალში ჩაშვება რამოდენიმე წუთით) და ყინავენ ულუფებად. მოწალვის პროცესი მოქმედებს ბოსტნეულში არსებულ ნატურალურ ფერმენტებზე, რომლებმაც გაყინვისას შეიძლება შეცვალოს ბოსტნეულის გემო, ფერი და ხარისხი. ჭარხალი უნდა გავყინოთ მოხარშული და გახეხილი. სტაფილო შეიძლება გავყინოთ როგორც უმ, ისე მოხარშულ, გახეხილ ან დაჭრილ მდგომარეობაში იმ კერძებიდან გამომდინარე, რაშიც გინდათ გამოიყენოთ. წიწაკას ჭრიან ნაჭრებად და ყინავენ უმ ან მოწალულ მდგომარეობაში. პომიდორის გაყინვაც შესაძლებელია, თუმცა უნდა გავითვალისწინოთ, რომ ის უნდა გამოვიყენოთ კერძების მოსამზადებლად, რადგანაც კარგავს სიმკვრივეს. შეიძლება პომიდორი გავყინოთ რგოლებად დაჭრილი (პიცისთვის), მეოთხედებად (ბოსტნეულის კერძებისთვის) და მთლიანი (თუ ასეთ პომიდორს ცხელი წყლის ქვეშ მოვათავსებთ შესანიშნავად ეცლება კანი). ბადრიჯანი, მწვანე ლობიო გაყინივის წინ უნდა მოიწალოს.

როგორ გავყინოთ ბულგარული წიწაკა: ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, გაასუფთავეთ თესლისაგან, მოაჭერით ყუნწი, დაჭერით ისე, როგორც მოგწონთ და განათვსეთ კონტეინერებში.

როგორ გავყინოთ ბადრიჯანი: გარეცხეთ ბადრიჯანი, გაამშრალეთ, მოაჭერით ყუნწი, დაჭერით 5 მმ სისქის ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ ნახევარი საათი. გადაავლეთ წყლი და ჩაუშვით მდუღარე წყალიში 2-3 წუთით. გადაიტანეთ ცივ წყალში, ცოტა ხანი გააჩერეთ და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. დააწყვეთ შემდეგ დაფაზე ერთ ფენად და მოათავსეთ საყინულეში 3-4 საათი, რის შემდეგაც განათავსეთ კონტეინერებში. შეიძლება გაიყინოს შემწვარი ბადრიჯანიც, რომელსაც მოათავსებთ ფოლგაში ან კონტეინერებში.

ხილი

ვაშლს, მსხალს, ატამს გაყინვისას სჯობს შევაპკუროთ ლიმონის წვენი. გარგარი და ქლიავი გაყინეთ ნახევარ-ნახევარ მდგომარეობაში, კურკის გარეშე. არ ღირს ბანანის, ნესვის, ციტრუსების გაყინვა.

იხილეთ გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს