ავტორი:

"გასტრო ბათუმის" ფარგლებში კერძების მომზადების მასტერკლასები მიმდინარეობს

"გასტრო ბათუმის" ფარგლებში კერძების მომზადების მასტერკლასები მიმდინარეობს

ბათუმში პირველი გასტრონომიული ფორუმი „გასტრო ბათუმი“ მიმდინარეობს. მიშლენის ვარკვლავის მქონე რესტორნების ბელგიელი, ფრანგი, ლატვიელი და თურქი შეფები ადგილობრივ მზარეულებს ხორცის, თევზისა და სოუსების მომზადების მასტერკლასს უტარებენ. სამი დღის განმავლობაში, აჭარაში მოქმედი სხვადასხვა რესტორნებისა და კვების ობიექტების მზარეულები უცხოელი კოლეგებისგან კერძების მომზადების თანამედროვე ტექნიკებს, სტანდარტებსა და გამოცდილებას ეცნობიან. აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტი პირველ გასტრონომიულ ფორუმს „გასტრო ბათუმი“ რეგიონში გასტრონომიული ტურიზმის განვითარების, საერთაშორისო გამოცდილების გაზიარებისა და აჭარული კერძების სარესტორნო ქსელებში დანერგვის მიზნით ატარებს.

ფორუმის პირველ დღე ისეთ მნიშვნელოვან თემებს დაეთმო, როგორიცაა განათლების როლი გასტრონომიის განვითარებაში, კულინარიული ექსპერიმენტები შეფებისგან და ავთენტური კერძების პოპულარიზება, გასტრონომიის როლი და განვითარება კურორტებსა და რეზორტებში, გასტრონომიული კონფერენციების, კულინარიული შეჯიბრების შედეგები და მნიშვნელობა, ბასკეთის მაგალითი „როგორ შეიძლება იქცეს რეგიონი გასტრონომიის ეპიცენტრად“, უძველესი ქართული გასტრონომიული კულტურა და სხვა. ევროპელ შეფებთან ერთად ფორუმზე სპიკერებად მოწვეულები იყვნენ PALOMA finesse hotels პალომას სასტუმროების აღმასრულებელი შეფი თურქეთიდან, FERRANDI – Paris სკოლის (გასტრონომია და ტურიზმი) საერთაშორისო ურთიერობების მენეჯერი საფრანგეთიდან, ქართველი შეფები და რესტორატორები გიორგი ნინუა, გურამ ბაღდოშვილი და გასტრონომიის მკვლევარი, ექსპერტი დალილა ცატავა. უცხოელი შეფების მიერ მომზადებული კერძების ვიდეოგაკვეთილების ნახვა მსურველებს serviceajara.ge- ზე შეეძლებათ.

NS