კვირის ყველაზე კითხვადი სტატიები
თვის ყველაზე კითხვადი სტატიები
15:35 / 21-12-2015
საახალწლო კერძები
ინტერნეტკონფერენცია ახალი წლისთვის მკითხველს განსაკუთრებულ რუბრიკას სთავაზობს.
დეკემბრის თემად ავირჩიეთ საახალწლო სუფრის კერძების რეცეპტები.

თუ თქვენ გაქვთ ტრადიციული და განსხვავებული კერძების განსაკუთრებული რეცეპტი, შეგიძლიათ ამბები.გე-ზე მიმდინარე ინტერნეტკონფერენციაში მიიღოთ მონაწილეობა და გაუზიაროთ საკუთარი გამოცდილება ჩვენს მკითხველს.

რეცეპტების და რჩევების გაზიარება შეგიძლიათ კომენტარების ველში.

საცივი: 

ინდაური ან ქათამი
300 გრ. ხახვი
3-4 ჩ.ჭ. ნიგოზი
2 ს.კ. ფქვილი
2 ცალი კვერცხი
1 კბილი ნიორი
1 ძირი ქინძი
1/2 ჩ.კ. დარიჩინი
1/2 ჩ.კ. ძმარი
3-4 მარცვალი მიხაკი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით

რა თქმა უნდა პირველ რიგში
You must have Flash Player installed in order to see this player.
კარგად ვასუფთავებთ, (გავრუჯავთ), გავრეცხავთ ინდაურს, ან ქათამს, მოვატავსებთ ქვაბში, დავასხამთ წყალს და დავდგათ ცეცხლზე მოსახარშად. როცა მოიხარშება, ამოვიღებთ ქვაბიდან, მოვაყარით მარილს და შევდგათ ღუმელში ოდნავ შესაწვავად, ისე რომ ფერი შეიცვალოს.

ძალიან წმინდად დავკეპოთ გასუფთავებული ხახვი. მოსაშუშად დავასხათ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი და ფრინველის ნახარშის სიმსუქნე; 10 წუთის შემდეგ ჩავამატოთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი და კიდევ ვშუშოთ ხახვთან ერთად. როცა კარგად მოიშუშება, თანდათან გავხსნათ ინდაურის ან ქათმის ნახარშში, ჩავუმატოთ მიხაკ დარიჩინთან და დაფნის ფოთოლთან ერთად მოდუღებული ღვინის ძმარი. შევანელოთ დანაყილი ნივრით, პილპლით, ქინძით, კამით, ოხრახუშით, ხმელი სუნელით. ყველა ეს სანელებელი გავხსნათ საცივის წვენში, 5-10 წუთით წამოდუღების შემდეგ ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავუმატოთ ყვითელ ყვავილთან (ზაფრანა) ერთად ძალიან წმინდად დანაყილი ნიგოზი, გახსნილი ბულიონში.
14:39 / 25-12-2015
1 ჩ.ჭ.+2 ს.კ. ზეთი
1/2 ჩ.ჭ. ცხელი წყალი
1 ჩ.ჭ. ნიგოზი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
3.5 ჩ.ჭ.ფქვილი
1 ჩ.კ. დაფქული მიხაკი
1 ჩ.კ.სოდა
სურვილისამებრ ცოტა ქიშმიში

პირველი ეტაპი:

3 ჩაის ჭიქა ფქვილი მოათავსეთ ჯამზე, გაუკეთეთ შუაში ჩაღრმავება და ჩაასხით 1 ჩაის ჭიქა ზეთი და ნახევარი ჩაის ჭიქა ცხელი წყალი. შემდეგ ჩაუმატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი.

მეორე ეტაპი:

ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ნიგოზი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი და მიხაკი. სურვილისამებრ ქიშმიშის ჩამატებაც შეგიძლიათ.

მესამე ეტაპი:

გაყავით ცომი 3 თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული და თანაბრად გაანაწილეთ მათზე ნიგვზიანი გულის მასა. შემდეგ გადაახვიეთ ყველაზე დიდი გვერდის მხრიდან. მიღებული რულეტები მოათავსეთ ცივ ფქვილმოყრილ ტაფაზე. ბამბის გამოყენებით ზევიდან გადაუსვით ზეთი და შედგით ცხელ ჰაერღუმელში გამოსაცხობად. აცხვეთ ნელ ცეცხლზე. როგორც კი გავარდისფერდება გამოიღეთ, დაჭერით და დაელოდეთ სანამ არ გაცივდება.
სამარხვო ნამცხვარი
11:47 / 22-12-2015
საცივი:

ინდაური ან ქათამი
300 გრ. ხახვი
3-4 ჩ.ჭ. ნიგოზი
2 ს.კ. ფქვილი
2 ცალი კვერცხი
1 კბილი ნიორი
1 ძირი ქინძი
1/2 ჩ.კ. დარიჩინი
1/2 ჩ.კ. ძმარი
3-4 მარცვალი მიხაკი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით

რა თქმა უნდა პირველ რიგში კარგად ვასუფთავებთ, (გავრუჯავთ), გავრეცხავთ ინდაურს, ან ქათამს, მოვატავსებთ ქვაბში, დავასხამთ წყალს და დავდგათ ცეცხლზე მოსახარშად. როცა მოიხარშება, ამოვიღებთ ქვაბიდან, მოვაყარით მარილს და შევდგათ ღუმელში ოდნავ შესაწვავად, ისე რომ ფერი შეიცვალოს.

ძალიან წმინდად დავკეპოთ გასუფთავებული ხახვი. მოსაშუშად დავასხათ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი და ფრინველის ნახარშის სიმსუქნე; 10 წუთის შემდეგ ჩავამატოთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი და კიდევ ვშუშოთ ხახვთან ერთად. როცა კარგად მოიშუშება, თანდათან გავხსნათ ინდაურის ან ქათმის ნახარშში, ჩავუმატოთ მიხაკ დარიჩინთან და დაფნის ფოთოლთან ერთად მოდუღებული ღვინის ძმარი. შევანელოთ დანაყილი ნივრით, პილპლით, ქინძით, კამით, ოხრახუშით, ხმელი სუნელით. ყველა ეს სანელებელი გავხსნათ საცივის წვენში, 5-10 წუთით წამოდუღების შემდეგ ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავუმატოთ ყვითელ ყვავილთან (ზაფრანა) ერთად ძალიან წმინდად დანაყილი ნიგოზი, გახსნილი ბულიონში.
გურული საცივი
ამ კატეგორიის სხვა სიახლეები
22:34 / 22-03-2017  Image საგარეო საქმეთა სამინისტრო ლონდონში, საქართველოს მოქალაქეებს მიმართავს
მოქმედებს ცხელი ხაზი: +44 7872 064830
20:12 / 22-03-2017  Image "414 ბრიგადის კოშმარად ქცეული მორიგეობა..." - რას წერს სასწრაფოს ექიმი საზარელ ავარიაზე, რომელსაც მცირეწლოვანი ემსხვერპლა
"დევივით ძმა, მიწაზე გართხმული, აბღავლებული, სანუგეშო სიტყვას, რომ ვერავინ უბედავს..."
11:49 / 22-03-2017  Image აპრილიდან ევროპიდან მოწვეული სპეციალისტების კონსულტაციები და ოპერაციები თბილისის ცენტრალურ საავადმყოფოში
მუდმივი როტაციის პირობებში ქართველი ექიმები კვალიფიკაციას იმაღლებენ
13:54 / 22-03-2017  Image ქუთაისში მძარცველი მაღაზიის თანამშრომელმა გოგონამ სცემა
"ეგონა, რადგან გოგოები ვიყავით შეგვაშინებდა, მაგრამ არ შევშინდი და საკუთარი ხელებით ვცემე"
13:22 / 22-03-2017  Image რატომ დაიხურა "შუა ქალაქში"?
"მშვიდობით შუა ქალაქი. 23.09.2007-21.03.2017"
ფოტოგალერეა
კვირის ყველაზე კითხვადი
დასვით კითხვა

მიიღეთ მონაწილეობა
პრეს-კონფერენციაში

 
AMBEBI.GE-ზე შეგიძლიათ კითხვა დაუსვათ ჩვენს მიერ წარმოდგენილ ნებისმიერ რესპოდენტს.
ამისათვის უნდა გაიაროთ უფასო რეგისტრაცია, გამოაგზავნოთ თქვენი კითხვა და დაელოდოთ წინასწარ განსაზღვრულ დროს.

ყურადღება: ყველა კითხვა შემოწმდება მოდერატორის მიერ და შემდეგ გამოქვეყნდება ვებ-გვერდზე. AMBEBI.GE უფლებას იტოვებს არ გამოაქვეყნოს დათქმული თემის გარეშე დასმული, ერთმანეთის მსგავსი, უცენზურო ან არაკორექტული კითხვები. რესპოდენტი თავისი სურვილის მიხედვით უპასუხებს დასმულ კითხვებს რის შემდეგაც პუბლიკაცია გამოქვეყნდება ვებ-გვერდზე, პრეს-კონფერენციის რუბრიკაში

ინტერნეტკონფერენცია
2016-05-31 08:36:57
ყველა მშობელს აინტერესებს, რა სიმაღლის...
კონტაქტი

პალიტრამედიის ცხელი ხაზი:

5 77 11 11 30

ელ. ფოსტა: info@ambebi.ge

მისამართი: თბილისი, იოსებიძის ქ.#49