ჭურჭლის რეცხვას რა უნდა? ეს ხომ ყველაზე მარტივი პროცედურაა და წესები არ უნდა სჭირდებოდეს. წესები მართლაც ზედმეტია, სამაგიეროდ არსებობს გარკვეული ნიუანსები, რომლის ცოდნაც საჭიროა. შეცდომები შეიძლება ჭურჭლის რეცხვის დროსაც დაუშვათ.
1. თანამედროვე სარეცხი საშუალებები ჭურჭელს ადვილად არ ეცლება. მათში შემავალი ნივთიერებები ხვდება საკვებში, საკვებიდან კი ჩვენს სხეულში, სადაც გაუთვალისწინებელ ცვლილებებს იწვევენ. ამიტომ ზედმეტი სისწრაფე არ არის საჭირო. მშვიდად გაავლეთ, უკეთესია თუ ორჯერაც გაავლებთ.
2. ცხიმი, რომელიც ქვაბის ან ტაფის ფსკერზე შემორჩა, ნიჟარაში არ ჩაღვაროთ, არც უნიტაზში. ჯობია ხელსახოცით მოაშოროთ და ნაგავში გადააგდოთ. თანამედროვე ზეთები, კარაქი თუ მარგარინი უცნაურ წებოვან ნადებს ტოვებს, რომელიც ნიჟარის მილში პრობლემებს შეგიქმნით. ნიჟარიდან ამოდის უსიამოვნო სუნიც. ამიტომ ჯერ მოაცლეთ ცხიმი ჭურჭელს და შემდეგ გარეცხეთ.
3. ნუ დაელოდებით, როდის დაკარგავს ფერსა და მთლიანობას ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი. განაგრძეთ კითხვა