ლაბას, იგივე "ხალადეცს", საახალწლოდ თითქმის ყველა დიასახლისი ამზადებს. თუმცა იდეალურად გემრიელი და გამჭვირვალე რომ გამოვიდეს, რამდენიმე საიდუმლოს ცოდნაა საჭირო.
იმისათვის, რომ ლაბა გემრიელი და შედედებული გამოვიდეს, ხორცი კარგად უნდა შეარჩიოთ. უნდა გამოთვალოთ წყლისა და ხორცის რაოდენობა. რა სანელებელი დაუმატოთ და საერთოდ, როგორ მოხარშოთ. ახლა სწორედ ამ დეტალებს გაგიმხელთ.
გემრიელი ლაბას საიდუმლო:
1. ხორცი მოხარშეთ დიდ ქვაბში და მუდმივად მოქაფეთ. წყალმა ხორცი მთლიანად უნდა დაფაროს.
2. ლაბა რომ გამჭვირვალე გამოვიდეს, წყალი არ დაამატოთ და არც მოურიოთ.
3. მარილი ხორცს მოხარშვის შემდეგ მოაყარეთ.
4. ბულიონში დაუმატეთ სტაფილო და ოხრახუში.
5. იმისათვის, რომ ბულიონი ოქროსფერი გამოვიდეს, მთლიანი ხახვი ჩააგდეთ