დაძველება ღვინის ხარისხის ასამაღლებელ ერთ-ერთ საუკეთესო საშუალებად მიიჩნევა. თუმცა, ყველა ღვინო არ ექვემდებარება დაძველებას (დავარგებას). ეს საკითხი საკმაოდ სპეციფიურია და სათანადო ცოდნასაც მოითხოვს.
ღვინის შენახვისთვის იდეალურად ითვლება ღვინის თარო მიწის ქვეშ, კარგად ვენტილირებულ სარდაფში, სადაც მუდმივი ტემპერატურა წლის განმავლობაში 12-160 C მერყეობს. ბოთლები უნდა დალაგდეს თავდაყირა ან ჰორიზონტალურად ისე, რომ შენახვის პერიოდში საცობი მუდმივად ნესტიანი იყოს. ბოთლის ვერტიკალურად შენახვისას შესაძლებელია გამოშრეს საცობი და ბოთლში შევიდეს ჟანგბადი, გამოიწვიოს ღვინის ოქსიდაცია და უარყოფითად იმოქმედოს ღვინის ხარისხზე.