როგორ უნდა გაარჩიოთ ნამდვილი ყავა ფალსიფიცირებულისგან - ამის შესახებ Pალიტრანეწს-ის რუბრიკაში "არცოდნა აკრძალულია" ისაუბარეს.
დაფქული და მარცვლეული ყავის შემოწმების ხერხი ერთნაირია. მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანების ნაწილი დაფქულ ყავას არ ენდობა და დარწმუნებულია, რომ მარცვეული ყავის შეძენის შემთხვევაში ნატურალურ ყავას მიირთმევს, ეს ასე არ არის, რადგან მარცვლეულის გაყალბებაც ისეთივე მარტივია როგორიც დაფქული ყავის.
ყავის შემოწმება კი შემდეგნაირად ხდება.
უნდა აიღოთ ერთი კოვზი დაფქული ან მარცვეული ყავა და ცივ წყალში ჩაყაროთ. თუ ყავა ჩაიძირა და წყალი არ გაფერადდა, ამ შემთხვევაში ყავა ნამდვილია... განაგრძეთ კითხვა