"მადამ ბოვარი" ქართული კერძი არ არის, თუმცა ის ბოლო წლებში საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია. ამას, პირველ ყოვლისა, საჭმლის ის ინგრედიენტები განსაზღვრავს, რომლებიც ჩვენში გურმანებს გამორჩეულად უყვართ. ამ კერძის მომზადება შეიძლება როგორც საქონლის/ღორის ფარშით, ისე ქათმის ფილეთი. ხოლო თუ მაიონეზს არაჟნით ჩაანაცვლებთ, კერძი უფრო მსუბუქიც გამოვა.
ინგრედიენტები:
კარტოფილი 1 კგ
ფარში 600-700 გ
ხახვი 1 დიდი თავი
ტკბილი წიწაკა, წითელი 1 ცალი
მოხარშული კვერცხი 2 ცალი
მარილი და პილპილი
გახეხილი ყველი 200 გ
მაიონეზი 200 გ
ნიორი 1 კბილი
წითელი წიწაკა, დაფქული გემოვნებით
მომზადების წესი