"მადამ ბოვარის" საუკეთესო რეცეპტი და ოცხანური საფერე, რომელიც კერძთან ერთად უნდა მიირთვათ

"მადამ ბოვარის" საუკეთესო რეცეპტი და ოცხანური საფერე, რომელიც კერძთან ერთად უნდა მიირთვათ

"მადამ ბოვარი" ქართული კერძი არ არის, თუმცა ის ბოლო წლებში საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია. ამას, პირველ ყოვლისა, საჭმლის ის ინგრედიენტები განსაზღვრავს, რომლებიც ჩვენში გურმანებს გამორჩეულად უყვართ. ამ კერძის მომზადება შეიძლება როგორც საქონლის/ღორის ფარშით, ისე ქათმის ფილეთი. ხოლო თუ მაიონეზს არაჟნით ჩაანაცვლებთ, კერძი უფრო მსუბუქიც გამოვა.

ინგრედიენტები:

კარტოფილი 1 კგ

ფარში 600-700 გ

ხახვი 1 დიდი თავი

ტკბილი წიწაკა, წითელი 1 ცალი

მოხარშული კვერცხი 2 ცალი

მარილი და პილპილი

გახეხილი ყველი 200 გ

მაიონეზი 200 გ

ნიორი 1 კბილი

წითელი წიწაკა, დაფქული გემოვნებით

მომზადების წესი

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს