სანამ ჭიქაში ნებისმიერი სტილის ღვინოს დაასხამდეთ, აუცილებელია იცოდეთ, რომ ღვინის ფუჟერი, ანუ ბოკალი დამრეცად უნდა გვეჭიროს ბოთლთან მიმართებაში, რათა დავრწმუნდეთ, რომ ღვინო ჯამში კედლებზე უშუალო შეხებით ხვდება. ღვინით ივსება ბოკალის მოცულობის მესამედი.
ღვინის ფერის შესაფასებლად იდეალურია ბუნებრივი სინათლე. ღვინის ჭიქას ხრიან თეთრი ზედაპირის ფონზე. ბოკალი უკავიათ ფეხის ძირით. ამგვარად, შესაძლებელია პირველი შთაბეჭდილება შევიქმნათ ღვინის გამჭვირვალობაზე, რომელიც აბსოლუტურად უხარვეზო უნდა იყოს.