სლავური წვნიანი, სახელად შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი უკრაინული ბორშის წინაპარია. მთავარი განსხვავება ისაა, რომ შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია და ბოსტნეულითაც მეტადაა გაჯერებული.
რეცეპტის ინგრედიენტები:
700 გრ. მწვანე კომბოსტო
4 ნივრის კბილი
3 საშუალო კარტოფილი
2 საშუალო ხახვი
2 საშუალო პომიდორი
2 პატარა ბოლოკი
1 პრასი (ქვედა ნაწილი)
1 დიდი სტაფილო
3 დაფნის ფოთოლი
2 სუფრის კოვზი სამარხვი ერბო
1 ჩაის კოვზი შავი პილპილის მარცვლები
1 ჩაის კოვზი კვლიავი
1 ჩაის კოვზი კამა (1 ულუფაზე)
1 ჩაის კოვზი ოხრახუში (1 ულუფაზე)