როგორ მზადდება მეგრული ცხარე კუჭმაჭი და საუკეთესო ღვინო, რომელიც მას უნდა შეუხამოთ

როგორ მზადდება მეგრული ცხარე კუჭმაჭი და საუკეთესო ღვინო, რომელიც მას უნდა შეუხამოთ

მეგრული კუჭმაჭი ქართული კულინარიის იმ ნაწილს მიეკუთვნება, რომელიც უცხოელებსაც ძალიან მოსწონთ. ამ კერძს სეზონურობა არ ზღუდავს და წელიწადის ნებისმიერ დროს გეახლებიან. მნიშვნელოვანია, რომ კუჭმაჭს მისაყოლებლადაც მეგრული ღვინო უხდება. თუმცა, ჯერ მოდით კერძის მომზადება განვიხილოთ.

ინგრედიენტები:

საქონლის გულ-ღვიძლი 1 კგ

ხახვი 5 თავი

ქინძი

ბროწეული

კუჭმაჭის სანელებელი გემოვნებით

მარილი

სანელებელი

წითელი წიწაკა 1-2 ცალი

ქინძის მარცვლები 1 ს.კ

უცხო სუნელი 2 ს.კ

ქონდარი 1/2 ჩ.კ

ნიორი 5-7 კბილი

საქონლის შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად, მოვათავსოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ წყალი. შესაძლოა, წყლის ნაცვლად ცოტა ღვინო გამოვიყენოთ და ცეცხლზე შემოვდგათ. რომ მოიხარშება (ხარშვის დროს მოქაფვა აუცილებელია!), გადმოვიღებთ და შეგრილებას ვაცლით.

განგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს