ქინძი 12 სახეობის ბაქტერიის ზრდას აჩერებს

ქინძი 12 სახეობის ბაქტერიის ზრდას აჩერებს

ლაბორატორიულმა ტესტებმა აჩვენა, რომ ქინძის ზეთი საშიში ბაქტერიების ბევრ შტამს ანადგურებს. ამ მცენარის სანელებელს უძველესი დროიდან იყენებენ ხალხურ მედიცინაში გულისრევის, კოლიკის, სოკოვანი ინფექციის, საჭმლის მონელების პროცესთა დარღვევების და ტკივილის საწინააღმდეგოდ.

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ქინძი 12 სახეობის ბაქტერიის ზრდას აჩერებს, მათ შორისაა E. coli, სალმონელა და რეზისტენტული (გამძლე) სტაფილოკოკი. ლაბორატორიულ ტესტებში გამოიყენებოდა ქინძის ზეთის 1,6 %-იანი (ზოგჯერ უფრო დაბალი კონცენტრაციის) ხსნარი. როგორც გაირკვა, ქინძის ზეთის ასეთი დაბალი კონცენტრაციაც კი აზიანებს ბაქტერიების მემბრანას, აფერხებს ბაქტერიულ ორგანიზმში მიმდინარე ბევრ, მათ შორის სუნთქვის პროცესს, შედეგად ბაქტერია კვდება. განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს