გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?

გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?

  • იმისათვის, რომ მთლიანი ქათამი იდეალურად შევწვათ, უნდა გამოვიყენოთ დაახლოებით 1,5 კგ-ს და არაუმეტეს 1 წლის ქათამი.
  • ღუმელის ფირფიტა აჯობებს იყოს კერამიკული ან თუჯის, რათა ქათამი არ მიიწვას და თანაბრად შეიწვას. საუკეთესო ალტერნატივაა - ფოლგა. დააფინეთ რამდენიმე ფენად ფოლგა, შემდეგ მოათვსეთ მასზე ქათამი და ამოუკეცეთ ფოლგის კიდეები.
  • მოათავსეთ ქათამი წინასწარ, 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. დააყენეთ წამმზომი იმის მიხედვით, რამდენი კილოგრამია ქათამი: თითოეულ კილოგრამზე აუცილებელია 40 წუთის თერმოდამუშავება.
  • იმისათვის, რომ დავრწმუნდეთ, მზად არის თუ არა კერძი, ჩაარჭვეთ ხორცში დანის წვერი და ოდნავ დააწექით. თუ გამჭვირვალე სითხე გადმოვიდა, ქათამი მზად არის, თუ სისხლნარევი, მაშინ აკლია შეწვა წაიკითხეთ გაგრძელება

2019/2020 ექსკლუზიური არტ-კოლექცია ყველაზე მოდურ tuc tuc-ში

"2020-მა რომ სიმდიდრე მოგიტანოთ, დეკემბერში 8 კაკალი შეღებეთ“ - რომელ წლებში დაბადებულები გამდიდრდებიან ვირთხის წელში

"არალოგიკური მეჩვენება ჟიურის შეფასებები" -  რას ამბობს  ნათია სუხაშვილი "მასტერშეფის" დატოვების შემდეგ