დეგუსტაციის ელემენტარული წესები, რომლებიც ღვინის ყველა მოყვარულმა უნდა იცოდეს

დეგუსტაციის ელემენტარული წესები, რომლებიც ღვინის ყველა მოყვარულმა უნდა იცოდეს

ღვინის დეგუსტაციის დროს ტრადიციულად ფასდება ღვინის გამჭვირვალობა, ფერი, სურნელი ან ბუკეტი, ტიპი და სტრუქტურა.

ახალგაზრდა ღვინო გამოირჩევა არომატით, ანუ სურნელით. დამწიფებულ-დავარგებულ ღვინოში კი ფასდება მისი ბუკეტი.

უპირველეს ყოვლისა, ყურადღება ექცევა სასმისს, რომელიც უნდა იყოს დამზადებული გამჭვირვალე მინისაგან და უნდა ჰქონდეს წაკვეთილი კონუსის ფორმა.

არანაკლები ყურადღება ენიჭება ღვინის ტემპერატურას. ყველა ღვინოს გააჩნია მისთვის დამახასიათებელი ტემპერატურა, როდესაც ის მაქსიმალურად ავლენს თავის გემოვნურ თვისებებს.

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს