როცა კვერცხს მივირთმევთ, ალბათ ყველას წარმოგვიდგენია ქათამი, რომელიც ეზოში სეირნობს, მიირთმევს დელიკატესებს ჭიაყელებს სახით და ძირითადად კი ხორბლით იკვებება.
სამწუხაროდ, კვერცხის უმეტესობას, რომლებსაც მაღაზიებში ვყიდულობთ, დებენ ქათმები, რომლებიც 24 საათი დახურულ უზარმაზარ საქათმეში იმყოფებიან, იშვიათად გადიან მზეზე და თითქმის არასოდეს არიან სუფთა ჰაერზე.
თუკი კვერცხს მაღაზიაში ყიდულობთ, შენიშნავდით რომ მაღაზიის კვერცხის უმეტესობას ღია-ყვითელი შეფერილობა აქვს. ეს კი იმას ნიშნავს, რომ ქათამი, რომელმაც ის დადო, ჭამდა სპეციალურ კომბიკორმს და თითქმის მთელ დროს საქათმეში მჯდომარე მდგომარეობაში ატარებდა.
იდეალურ, ჯანმრთელ კვერცხის გულს მუქი-ნარინჯისფერი აქვს. თუკი ასეთი კვერცხი შეგხვდათ, დარწმუნებული იყავით, რომ ჯანმრთელ პროდუქტს მიირთმევთ, ამბობს ENC-ის ჯანმრთელი კვების ცენტრის დირექტორი ჰილარი ტესმანი.
რატომ უნდა ვიდარდოთ, რას ჭამს ქათამი? განაგრძეთ კითხვა