რა ხდება ტვინში ღვინის დეგუსტაციის დროს - ნევროლოგების კვლევის შედეგები გაგაოცებთ

რა ხდება ტვინში ღვინის დეგუსტაციის დროს - ნევროლოგების კვლევის შედეგები გაგაოცებთ

ნევროლოგების ახალი კვლევის შედეგებით, ღვინის დეგუსტაცია უფრო ეფექტურად ახდენს ტვინის სტიმულირებას, ვიდრე მათემატიკა. მეტიც, ღვინო გაცილებით მეტად მოიცავს ჩვენს ტვინს, ვიდრე ნებისმიერი სხვა საქმიანობა, რომელსაც ადამიანი შეიძლება ეწეოდეს.

"დაწყებული ღვინის ბოთლის დანახვიდან, მის გასინჯვამდე და გადაყლაპვამდე, პროცესში მთელი სენსორული, მოტორული და ცენტრალური ცერებრალური სისტემაა ჩართული", - ამბობს იელის უნივერსიტეტის ნევროლოგიის სპეციალისტი გორდონ შეფერდი.

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს