მეცნიერების აზრით, ყოველდღიურად ჩაის მიღებისას დემენციის რისკი 50%-ით მცირდება. "დემენციის გენის" არსებობისას კი ტვინში ტოქსიური ნადებების წარმოქმნის ალბათობა 86%-ით მცირდება. აღსანიშნავია, რომ შავი და მწვანე ჩაი ტვინისთვის ერთნაირად სასარგებლოა.
ჩაიში ბევრი კატექინი და თეაფლავინია, რომლებსაც ანთებისსაწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები გააჩნია. ექსპერტების თქმით, მათ შეუძლია ტვინის დაცვა სისხლძარღვების დაზიანებისა და ნეირონების დეგენერაციისაგან... განაგრძეთ კითხვა