ჩინელი მკვლევარების განმარტებით, წითელი წიწაკის რეგულარულად გამოყენება (არა ჭარბი რაოდენობით, არამედ სანელებლის სახით) მნიშვნელოვნად ახანგრძლივებს სიცოცხლეს. ამ განცხადების საფუძველს მათ მრავალწლიანი ფართომასშტაბური კვლევის შედეგები აძლევს. 2 მილიონ მოხალისეზე 13-წლიანი დაკვირვების შედეგად გაირკვა, რომ წიწაკის მოყვარულები გაცილებით დიდხანს ცოცხლობენ, ვიდრე ისინი, ვინც ამ პროდუქტს საკვებად საერთოდ არ იყენებს.
კვლევის მონაწილეები რამდენიმე ჯგუფად იყვნენ დაყოფილნი - პირველ ჯგუფში ერთიანდებოდნენ უმი (ე.წ. ცოცხალი) წიწაკის მოყვარულები, მეორეში - გამომშრალი (გამხმარი) მცენარის მომხმარებელნი, მესამეში - ისინი, ვინც წითელ წიწაკას მხოლოდ სანელებლის სახით მოიხმარდა კერძებსა თუ სოუსებში.
როგორც გაირკვა, ცხარე კერძების მომხმარებლებს (კვირაში დაახლოებით 6-ჯერ) შორის სიკვდილიანობა 10 %-ით უფრო ნაკლებად ფიქსირდებოდა, იმ პირებთან შედარებით, ვინც წიწაკას კვირაში მხოლოდ ერთხელ მიირთმევდა. ყველაზე დიდი სიცოცხლის ხანგრძლივობით გამოირჩეოდა ის ჯგუფი, რომელთა წევრებიც უმ წიწაკას ანიჭებდნენ უპირატესობას... განაგრძეთ კითხვა