ბოსტნეული, რომელსაც ანტიბაქტერიული, სიმსივნისა და სიმსუქნის საწინააღმდეგო ეფექტი აქვს

ბოსტნეული, რომელსაც ანტიბაქტერიული, სიმსივნისა და სიმსუქნის საწინააღმდეგო ეფექტი აქვს

ჩინელი მკვლევარების განმარტებით, წითელი წიწაკის რეგულარულად გამოყენება (არა ჭარბი რაოდენობით, არამედ სანელებლის სახით) მნიშვნელოვნად ახანგრძლივებს სიცოცხლეს. ამ განცხადების საფუძველს მათ მრავალწლიანი ფართომასშტაბური კვლევის შედეგები აძლევს. 2 მილიონ მოხალისეზე 13-წლიანი დაკვირვების შედეგად გაირკვა, რომ წიწაკის მოყვარულები გაცილებით დიდხანს ცოცხლობენ, ვიდრე ისინი, ვინც ამ პროდუქტს საკვებად საერთოდ არ იყენებს.

კვლევის მონაწილეები რამდენიმე ჯგუფად იყვნენ დაყოფილნი - პირველ ჯგუფში ერთიანდებოდნენ უმი (ე.წ. ცოცხალი) წიწაკის მოყვარულები, მეორეში - გამომშრალი (გამხმარი) მცენარის მომხმარებელნი, მესამეში - ისინი, ვინც წითელ წიწაკას მხოლოდ სანელებლის სახით მოიხმარდა კერძებსა თუ სოუსებში.

როგორც გაირკვა, ცხარე კერძების მომხმარებლებს (კვირაში დაახლოებით 6-ჯერ) შორის სიკვდილიანობა 10 %-ით უფრო ნაკლებად ფიქსირდებოდა, იმ პირებთან შედარებით, ვინც წიწაკას კვირაში მხოლოდ ერთხელ მიირთმევდა. ყველაზე დიდი სიცოცხლის ხანგრძლივობით გამოირჩეოდა ის ჯგუფი, რომელთა წევრებიც უმ წიწაკას ანიჭებდნენ უპირატესობას... განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს