გვიან შემოდგომაზე ბაზარში და სუპერმარკეტების თაროებზე როგორც წესი, ეგზოტიკური ხილი ჩნდება. მათ შორის არის ფეიხოა. იგი დაბალკალორიული ხილია და მიეკუთვნება მარადმწვანე კულტურას. გემო და სუნი მოგაგონებთ კივის და ანანასს. საკვებად იყენებენ კარგად დამწიფებულ ნაყოფს, მისი შიგთავსი კი ჟელეს მოგაგონებთ. რაც უფრო მწიფეა ნაყოფი, მით მეტად სასარგებლოა. მისი მთავარი სიმდიდრე იოდია, რომელიც კარგად შეიწოვება ადამიანის ორგანიზმის მიერ.
ასევე მდიდარია C ვიტამინით, საქაროზით, უჯრედისით და პექტინით. აქედან გამომდინარე, რეკომენდებულია ათეროსკლეროზით, პიელონეფრიტით დაავადებულთათვის, რესპირატორული დაავადებების მქონე ავადმყოფებისთვის. იგი გამოიყენება, როგორც დიეტური პროდუქტი და იმუნიტეტის ასამაღლებელი საშუალება. ფეიხოას კანი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს... განაგრძეთ კითხვა