ბოლო დროს სულ უფრო აქტუალური ხდება შინ დამზადებული ტკბილეულობა, იმდენად ბევრ ცუდს ამბობენ მაღაზიების დახლებზე გამოტანილ მრავალფეროვან და თვალის მომჭრელ პროდუქტებზე. "ნუთელა", "ნუსა", "შოკი-მოკი" და ამგვარი, პურზე გადასასმელი ტკბილი შოკოლადი ბავშვებს ძალიან უყვართ, თუმცა მათზეც ხშირად გვესმის ბევრი ნეგატივი – ზოგი ემულგატორს შეიცავს ბევრს, ზოგში დიდი დოზით კონცეტრატია ან გენმოდიფიცირებული პროდუქტებია გამოყენებული. ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ, საკმაოდ ძვირიცაა. ამიტომ მართლაც ჯობს, შინ დაუმზადოთ ამგვარი ტკბილეულობაც. ისინი კმაყოფილები იქნებიან, თქვენ კი გულს დაიმშვიდებთ, რომ ჯანსაღ საკვებს აძლევთ.
საჭირო მასალა:
რძე - 4 ჭიქა
თხილი (ან არაქისი) – 3-4 სუფრის კოვზი
შაქარი – 4 ჭიქა
ფქვილი – 4 სუფრის კოვზი
მუქი კაკაოს ფხვნილი – 6 სუფრის კოვზი
კარაქი – 200 გრამი
მარილი – ნახევარი ჩაის კოვზი