შეცდომა, რომელსაც ადამიანთა უმეტესობა უშვებს კერძში ნივრის დამატებისას

შეცდომა, რომელსაც ადამიანთა უმეტესობა უშვებს კერძში ნივრის დამატებისას

ნიორი – ეს არა მხოლოდ საკვებია, არამედ ნამდვილი ლეგენდაა. ეს ბოსტნეული ეგვიპტურ პირამიდებშიც არის ნაპოვნი და ბიბლიაშიც არის მოხსენიებული. დასავლური მედიცინის მამა, ჰიპოკრატე სისტემატიურად უნიშნავდა მას არა მხოლოდ პაციენტებს, არამედ ოლიმპიურ სპორტსმენებსაც, რათა მათ გაეუმჯობესებინათ შედეგები.

დღეს უკვე მეცნიერებამ დაამტკიცა ის, რაც ინტუიციურად იცოდნენ უძველესმა მკურნალებმა: ნიორი – ავადმყოფობასთან ბრძოლის პოტენციური იარაღია.

მეცნიერების ანკრისა და მირელმანის 1999 წელს ჩატარებულმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ნიორი შეიცავს ალიცინს, რომელიც ანტივირუსულ ქმედებებზეა პასუხისმგებელი.

ნივთერებები ალინი და ენზიმი ნივრის კბილის უჯრედების ნაწილია. ისინი ცალკე არსებობენ, თუმცა, როცა უჯრედული მემბრანები ირღვევა, ისინი ერთიანდებიან და ალიცინს წარმოქმნიან.

ასე რომ, როცა ამზადებთ საჭმელს, თქვენ უნდა დაანაწევროთ ეს მემბრანები, ანუ დაჭრათ ნიორი. თუმცა მაღალი ტემპერატურა ანეიტრალებს ალიცინის თვისებებს.

იხილეთ გაგრძელება

ქართველი ჟურნალისტის და ამერიკელი დიპლომატის ქორწილი ვაშინგტონში - "ძალიან ბედნიერები ვართ, რომ ვიპოვეთ ერთმანეთი"

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია