ეს რჩევები დაგეხმარებათ, თქვენი კერძები კიდევ უფრო გემრიელი და მადისაღმძვრელი გახადოთ!
ხაჭოს, კვერცხისა და ფქვილის ნარევს, სირნიკებისთვის, დაამატეთ ცოტაოდენი ზეთი - უფრო ფუმფულა და გემრიელი გამოვა.
სალას კანს თუ დაამატებთ ლაბას ("ხალადეცის") ბულიონს, ის უფრო სქელი გამოვა. კანში ბევრია ნივთიერება, რომელიც ჟელეს წარმოქმნას უწყობს ხელს.
როცა ბორშისთვის ბულიონს ამზადებთ, ჩააყოლეთ გათლილი, მთლიანი ჭარხალი. შემდეგ ამოიღეთ ხორცთთან ერთად, ბულიონი გაწურეთ და
ჩვეულებისამებრ მოამზადეთ წვნიანი. ჭარხალი კი გახეხეთ და ბოლოს ჩაამატეთ. ასე ბორში უფრო გემრიელი და ხასხასა გამოდის.
მწარე კიტრი ცოტა ხნით რძეში ჩადეთ და ცოტაოდენი შაქარი დაამატეთ. შემდეგ წყალში გაავლეთ. სიმწარე გაუვა.
იხილეთ გაგრძელება