შვრიის ფაფა შეიძლება ჩვენი საყვარელი კერძი არ არის, მაგრამ მის სარგებლიანობაში ყველანი დარწმუნებულნი ვართ. ბევრს უყვარს, ვისაც არა, თავს ძალას ატანს, რომ თავის მენიუში სტაბილური ადგილი მიუჩინოს. განსაკუთრებით მონდომებით ვაძალებთ ბავშვებს, იმიტომ, რომ კუჭ-ნაწლავისთვის სასარგებლოა და შეკრულობასაც შველის.
თუმცა ყველაფერ კარგს გააჩნია უარყოფითი მხარე...
საქმე მის შემადგენლობაში არსებულ ფიტინის მჟავაშია. ეს მჟავა ახლა არ აღმოუჩენიათ, თუმცა მის არსებობას ხშირად ივიწყებენ და ჰგონიათ, რომ შვრიის ფაფას რაც მეტს და ხშირად შეჭამენ, მით უკეთესია მათი ორგანიზმისთვის. გასტროენტეროლოგებს სხვა მოსაზრება აქვთ. გაგრძელება