რატომ ურევენ წყალს ღვინოში და რისთვის არის ის სასარგებლო - უძველესი ბერძნული ტრადიცია

რატომ ურევენ წყალს ღვინოში და რისთვის არის ის სასარგებლო - უძველესი ბერძნული ტრადიცია

ღვინოში წყლის გადარევის ტრადიცია ჯერ კიდევ ძველი საბერძნეთიდან მოდის. ბერძნები, იტალიელები, ესპანელები და ბასკები მზა ღვინოში წყალს დღესაც ურევენ და ამ გზით ცდილობენ ღვინოში მაღალი ალკოჰოლის დაბალანსებას. ღვინოში წყალს ძველ საქართველოშიც ურევდნენ და, ძირითადად, ვენახსა და ყანაში მუშაობის დროს სვამდნენ (რადგან დათრობა არ უნდოდათ). გარდა ამისა, ასევე ბავშვებს ხშირად ხელ-პირს ასეთი ღვინით ბანდნენ, რადგან ცნობილია, რომ ღვინო სახის კანს ინახავს და სირბილეს უნარჩუნებს.

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს