ექიმებმა გაარკვიეს, რამდენი უნდა მივირთვათ პური, რომ მან ჯანმრთელობას კი არ ავნოს, პირიქით, სასარგებლო იყოს. ხორბლეულის მიღება ამცირებს გულსისხლძარღვთა დაავადებების გაჩენის რისკს, ასევე სიმსივნისა და დიაბეტის, ინფექციური დაავადებების. თუმცა მისი მიღებისას გარკვეული ნორმები უნდა დაიცვათ, რადგან ბევრი პური პირიქით - მავნებელია და წონის პრობლემების გარდა, სხვა პრობლემებსაც იწვევს.
ექიმები ამბობენ, რომ ამ სახით პურის მიღება სასარგებლოა, ხოლო გასუფთავებული და რაფინირებული ხორბლის ფქვილისგან, საფუარის გამოყენებით გამომცხვარი პური ნაკლებად სასარგებლოა და მისი ულუფების მაქსიმალურად შემცირებას გვირჩევენ. განაგრძეთ კითხვა