საქართველოში დარეგისტრირებულია 18 ადგილწარმოშობის დასახელების ღვინო და მიკროზონა:
წინანდალი - თეთრი მშრალი ღვინო. მზადდება რქაწითელისა და კახური მწვანე ჯიშის ყურძნისგან. დასაშვებია 15%-მდე კახური მწვანეს ჯიშის ყურძნის გამოყენება. ხასიათდება ღია ჩალისფერი შეფერვით, გემოზე ჰარმონიული, სრული, დახვეწილი, განვითარებული ბუკეტით, ჯიშური არომატით.
გურჯაანი - თეთრი მშრალი ღვინო. ხასიათდება ღია ჩალისფერი შეფერვით, გემოზე ჰარმონიული, სრული, დახვეწილი, ჯიშური არომატითა და განვითარებული ბუკეტით. მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისგან. დასაშვებია 15%-მდე კახური მწვანეს ჯიშის ყურძნის გამოყენება.
ვაზისუბანი - თეთრი მშრალი ღვინო. ხასიათდება ღია ჩალისფერი შეფერვით, ჰარმონიული გემოთი, ხალისიანი, განვითარებული ბუკეტით, ყვავილების ტონებით. მზადდება რქაწითელისა (85%) და კახური მწვანეს (15%) ყურძნისგან, ტკბილის სრული დადუღებით.