როგორ მზადდება განუმეორებელი სვანური სულგუნი და რომელი ღვინო უხდება მას

როგორ მზადდება განუმეორებელი სვანური სულგუნი და რომელი ღვინო უხდება მას

უძველესი დროიდან დღემდე სვანეთში სულგუნის დამზადების რამდენიმე ხერხია ცნობილი. სვანეთში სულგუნი, ძირითადად, საზაფხულო საძოვარზე მზადდებოდა, ზღვის დონიდან 1000-3200 მეტრ სიმაღლეზე. საზაფხულო საძოვრები ჭამადი მცენარეულობის მრავალფეროვნებით გამოირჩევა, აქ წარმოებული რძე დამზადებულ პროდუქტს განუმეორებელ სურნელსა და გემოს აძლევს.

სვანური სულგუნი მზადდება ძროხისა და თხის რძისგან, ან მათი ნარევისგან. ახალ სვანურ სულგუნს რძემჟავური გემო აქვს, დავარგებულს - მომლაშო სპეციფიკური, რომელიც ყველის მასის დამუშავებისას მდნარ ყველს ახასიათებს. ცომი მკვრივია, ელასტიკური, ფენოვანი. ფერი თანაბარი თეთრიდან მოყვითალომდე. ნასვრეტების გარეშე. დასაშვებია სიცარიელე ფენებს შორის. გამოირჩევა ალპური ზონისთვის დამახასიათებელი სასიამოვნო არომატით. დასაშვებია ზედაპირზე თხელი ფენის მცირე აქერცვლა.

რძე 30-35° ტემპერატურაზე ჩაიკვეთება. წარმოქმნილ დელამოს ჭრიან და მეორედ 34-37° ტემპერატურაზე აცხელებენ... განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი