"სწორედ ეს უნარჩუნებს ქართულ ღვინოს თვითმყოფადობას..." - Los Angeles Times-ი ქართულ ღვინოს ვრცელ სტატიას უძღვნის

"სწორედ ეს უნარჩუნებს ქართულ ღვინოს თვითმყოფადობას..." - Los Angeles Times-ი ქართულ ღვინოს ვრცელ სტატიას უძღვნის

ღვინოზე თუ მიდგა საქმე, ტეილორ პარსონსს არაფერი უკვირს. ჰენკოკ პარკში მდებარე რესტორან "რეპუბლიკის" (République) ღვინის განყოფილების ყოფილ დირექტორს, ლოს ანჯელესში ერთ-ერთი ყველაზე მასშტაბური, უნიკალური და თავისებური ღვინის პროგრამის ავტორს ამ ქალაქის საუკეთესო რესტორნებთან უთანამშრომლია - სპაგოდან დაწყებული, მოცათი დამთავრებული. მას მსოფლიოს მრავალი ქვეყნის ღვინო გაუსინჯავს და ისეთი ენციკლოპედიური ცოდნა აქვს ამ სფეროში, რომელზეც ჩვენ, რიგით მოკვდავებს, შეგვიძლია მხოლოდ ვიოცნებოთ. მოკლედ რომ ვთქვათ, პარსონსის რამით გაკვირვება თითქმის შეუძლებელია.

მაგრამ საქართველომ ის მართლაც მოხიბლა. პარსონსმა საქართველოში 2015 წელს იმოგზაურა და ამ ტურნემ მასზე უდიდესი შთაბეჭდილება მოახდინა.

"ქართულ ღვინოებს ისეთი არომატი და ფაქტურა აქვთ, როგორიც მანამდე არასოდეს შემხვედრია", - ამბობს 37 წლის პარსონსი, რომელიც, სხვა ნებისმიერი სომელიეს მსგავსად, ხშირად მოგზაურობს საფრანგეთის, გერმანიისა და ესპანეთის ღვინის რეგიონებში. - "რასაც ისინი აკეთებენ, ეროპული სტანდარტებით შესაძლოა აზრს მოკლებულად მოგვეჩვენოს, მაგრამ ფაქტია, რომ ღვინო საოცრად ექსპრესიული გამოდის. ეს ყველაფერი უძველეს ტრადიციას ეფუძნება, რომელიც მათ კულტურაში მყარად არის გამჯდარი, თან ისე, როგორც სხვაგან არსად მინახავს.

განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი