ავტორი:

"ჩემი არცერთი დესერტი ერთი და იმავე ინგრედიენტებისგან არ შედგება" - გაიცანით ქალი, რომლის შექმნილი საოცარი დესერტები ინტერნეტს იპყრობს

"ჩემი არცერთი დესერტი ერთი და იმავე ინგრედიენტებისგან არ შედგება" - გაიცანით ქალი, რომლის შექმნილი საოცარი დესერტები ინტერნეტს იპყრობს

სოციალურ ქსელში გამოჩნდა ადამიანი, რომელიც საოცარი ვიზუალის დესერტებსა და კერძებს ამზადებს. თითოეული მათგანი უმაღლეს პროფესიონალურ დონეზეა შესრულებული და ხშირ შემთხვევაში, დესერტი შეიძლება სუვენირიც კი გეგონოთ. ამაზეა ნათქვამი – ჭამა დაგენანებაო. გაგაცნობთ ამ შედევრების ავტორს, ქალბატონ თამარ ჯიხვაშვილს, რომელმაც თავისი ისტორია და ტექნიკა Gemrielia.ge-ს გაუზიარა:

- საოცარ დესერტებს ქმნით, ფაქტობრივად ხელოვნების ნიმუშებს. მოგვიყევით, როგორ აღმოაჩინეთ ეს ნიჭი თქვენში?

- ხატვის ნიჭმა და ზოგადად, სიყვარულმა ხელოვნების მიმართ, ღრმა ბავშვობიდანვე იჩინა თავი. ჯერ კიდევ ბაღის მოსწავლე ვიყავი, როდესაც მასწავლებელმა მშობელებს ამ ნიჭის შესახება მიანიშნა და განვითარება სთხოვა. ყოველთვის ხელსაქმით ვიყავი დაკავებული, ეზოში თამაშსაც კი სახლში რაიმეს ხატვას ვამჯობინებდი და დიდი მონდომების დამსახურებით ყოველთვის ყველაფერი გამომდიოდა.

- თქვენს პროფესიაზეც მოგვიყევით, ხელოვნებას დაუკავშირეთ ცხოვრება?

- პროფესიით ფერწერის რესტავრატორი და ხატმწერი ვარ. გარდა ამისა, ვფლობ კომპიუტერულ გრაფიკას, ფოტოხელოვნებას – ზუსტად ვიცი, როგორ უნდა გადავიღო ნამუშევარი ისე, რომ არ დაიკარგოს ფერების აღქმა და დეტალები ისე, როგორც ეს შემქმნელს ჰქონდა ჩაფიქრებული. ასევე გატაცებული ვარ ინტერიერის დიზაინით.

ვმუშაობდი წმინდა სამების სახარებაზე, საპატრიარქოში და მაქვს 4 ფურცელი მოხატული. ხატწერის სიყვარულით ვეზიარე რესტავრაციას. ვმონაწილეობდი მონუმენტური ფერწერის რესტავრაციაციაში მარტვილის მონასტერში 2006–2007 წლებში. ასევე, დიდი გამოცდილება მაქვს მიღებული გერმანიაში. სხვადასხვა პროფესიის ცოდნა და მათი სინთეზი მეხმარება შევქმნა სხვადასხვა დიზაინის ნამუშევარი, ამიტომაც, არ ჰგავს არც ერთი მათგანი ერთმანეთს.

- კულინარია როდის გამოჩნდა თქვენს ცხოვრებაში?

- ოჯახზე ძალიან ბევრი რამეა დამოკიდებული. ბავშვს, რომელიც იზრდება იქ, სადაც მუდამ უგემრიელესი კერძი მზადდება, თავისთავად უყალიბდება რეცეპტორები და გემოვნება. მყავდა გურმანი დედა და ბებია, შესაბამისად, მეც გამიჩნდა ინტერესი და ზრდასთან ერთად ნელ-ნელა დავიხვეწე. დედაც ცდილობდა საოჯახო საქმიანობაში ჩავერთე. ხელოვნებად ეს ყველაფერი 2010 წლიდან ვაქციე, პირველი ინტერესი შოკოლადი იყო. ეს არის ურთულესი მასალა, მარტივად მსხვრევადი, მაგრამ მიყვარს სირთულეებთან შეჭიდება. საკმარისია დავინტერესდე და აუცილებლად მიმყავს ის საბოლოო შედეგამდე.

- რა მასალასა და რა ინსტრუმენტებს იყენებთ?

- მასალის მრავალფეროვნება ექსპერიმენტების ჩატარების საშუალებას იძლევა. მაგალითად, ფქვილი - ვიცით წყალთან შერევით, ან ფქვილთან შერევით რა მოსდის, ასეთ მცირე ექსპერიმენტებს ვატარებ ინგრედიენტებს შორის. წინასწარ ვამუშავებ გონებაში და ვალაგებ აზრებსა. წინასწარ ვადგენ გეგმას. ტონების შემთხვევაშიც იმავენაირად ხდება. ხომ იცით, მხატვარს შეუძლია ძალიან ბევრი ახალი ფერი შექმნას, თუ ფერთა დიდი პალიტრა აქვს.

ყალიბებს თვითონ ვამზადებ, რადგან ყველა მათგანი არ მოიპოვება. მაგალითად, როდესაც რამეს ვყიდულობ და აქვს რამე გეომეტრული ფორმა, ვინახავ, შეიძლება მოგვიანებით გამომადგეს. ყველა ტორტს სხვადასხვა ყალიბი და მინანქარი აქვს. ჩემი არცერთი დესერტი ერთი და იმავე ინგრედიენტებისგან არ შედგება....წაიკითხეთ სრულად

კორონავირუსით ინფიცირებული რამდენი მძიმე პაციენტია საქართველოში და რამდენი იმყოფება ხელოვნური სუნთქვის აპარატზე

საქართველოში კორონავირუსით ინფიცირების 780 ახალი შემთხვევაა, გარდაიცვალა 17 ადამიანი - როგორია მაჩვენებლები რეგიონების მიხედვით

"თქვენ გჭირდებათ აპოკალიფსი, რომ მოსახლეობა აამხედროთ ქვეყნის ხელმძღვანელობის და ექიმების წინააღმდეგ" - თენგიზ ცერცვაძე სერგო ჩიხლაძეს