ორსულობისა დროს დიდი მნიშვნელობა აქვს დიეტას. ამ პერიოდში რეკომენდებულია უმი და კულინარიულად დამუშავებული ხილი და ბოსტნეული, განსაკუთრებით - კომბოსტო, სტაფილო, კიტრი, პომიდორი, ჭარხალი, ყაბაყი, ლობიო, ბარდა, ფორთოხალი, ნიორი, თალგამი, საზამთრო, წითელი მოცხარი, აგრეთვე - შავი პური და ნიგოზი.
უმი კარტოფილისა და კომბოსტოს წვენი ხელს უწყობს ფეკალიების დარბილებას. საფაღარათო მოქმედება აქვს რძემჟავა პროდუქტებს - მაწონს, კეფირს, ასევე - ბურახს, მჟავე ბორშჩს, შჩის. სასარგებლოა მცენარეული ზეთი - დაშლისას ის წარმოქმნის ცხიმოვან მჟავებს და აძლიერებს პერისტალტიკას. შეგიძლიათ, დილაობით დალიოთ ერთი ჭიქა ცივი შაქრიანი წყალი, მიირთვათ 1 ცალი ბანანი ან ვაშლი. ბურღულეულიდან უპირატესობა მიანიჭეთ წიწიბურას, შვრიას, ხორბალს. ხორცი მიირთვით დღეში ერთხელ. თევზსა და ზღვის სხვა პროდუქტებს ალერგიის პროვოცირება შეუძლია, ამიტომ მათი მიღება კვირაში ერთხელ არის რეკომენდებული. მენიუდან ამოიღეთ შოკოლადი, ყავა, მაგარი ჩაი, კაკაო, თეთრი პური,
მანანის ფაფა, შავი მოცხარი, წითელი მოცვი, შებოლილი პროდუქტები, კონსერვები. გთავაზობთ რამდენიმე კომბინაციას სალათისთვის: