როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი

როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი

სიცხეში, როდესაც ავადმყოფობის გამომწვევი ბაქტერიები აქტიურ გამრავლებას იწყებს, მოწამვლის შემთხვევები ხშირდება. ამის თავიდან ასაცილებლად განსაკუთრებული სიფრთხილით უნდა შევარჩიოთ სურსათი და ზედმიწევნით დავიცვათ მისი შენახვის წესები.

როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი?

ფერით: კვერცხი იმღვრევა, ხორცი იღებს არასასიამოვნო მო­მწვანო ელფერს, ბოსტნეული იწყებს გამუქებას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ლპობის პროცესი დაიწყო.

სუნით: ყველა პროდუქტი, განსაკუთრებით - ხორცი და კვერცხი, გაფუჭებისას იღებს სპეციფიკურ სუნს.

თუ საკვებმა ფერი და სუნი არ იცვალა, მაგრამ არ მოგეწონათ მისი გემო, ნუ შეჭამთ - ეს იმას ნიშნავს, რომ ორგანიზმმა სიგნალი მოგცათ საფრთხის თაობაზე.

ყურადღება

მიაქციეთ პროდუქტის სტრუქტურასა და კონსისტენციას. ნებისმიერი ცვლილება იძლევა ეჭვის საფუძველს. გაფუჭების ნიშანია, როდესაც ხორცი ფაშრდება, კვერცხი ლაყლაყებს, ხოლო ბოსტნეული დარბილებულია.

რჩევები

  • ხორცი დიდხანს რომ არ გაფუჭდეს, ჯობს, საკვებ პერგამენტში გავახვიოთ. ეს ეკოლოგიურად სუფთა მასალაა, რომელიც იცავს გამოშრობისაგან, იწოვს ზედმეტ ცხიმსა და ნესტს.
  • ხორცის დიდი ნაჭრები უფრო მეტხანს ინახება, ვიდრე პატარა.

იხილეთ გაგრძელება

ქართველი ჟურნალისტის და ამერიკელი დიპლომატის ქორწილი ვაშინგტონში - "ძალიან ბედნიერები ვართ, რომ ვიპოვეთ ერთმანეთი"

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია