ფიქრობთ, რომ საკვებს სუფთად ამზადებთ? ამ სტატიის შემდეგ ეჭვი შეგეპარებათ

ფიქრობთ, რომ საკვებს სუფთად ამზადებთ? ამ სტატიის შემდეგ ეჭვი შეგეპარებათ

კულინარია კრისტალურად სუფთა საქმიანობა ნამდვილად არ არის. ყოველთვის, როცა უმ ხორცს ცელოფნიდან ამოიღებთ, თქვენ სამზარეულოში მილიონობით ბაქტერიას უხსნით გზას. კვლევებმა დაასტურა, რომ დიასახლისები ნაკლებად ფიქრობენ, თუ რამდენი მიკრობი ხვდება მზა კერძებშიც.

აშშ-ის სოფლის მეურნეობის სააგენტომ ექსპერიმენტი ჩაატარა. 123 დიასახლისი საკვების მომზადების პროცესში ვიდეოკამერით გადაიღეს. მათ უნდა დაემზადებინათ ერთი ხორციანი და ერთიც ხილის ან ბოსტნეულის კერძი.

მოგვიანებით კერძების შემოწმების შედეგად გაირკვა, რომ სალათების 90% მომზადების პროცესშივე დაბინძურდა მიკრობებით. ასევე ბინძური იყო სამზარეულოს პირსახოცების 90%, რომელზეც დიასხლისები მომზადებისას ხელებს იმშრალებდნენ. მეტიც, სამზარეულოში მიკრო-ბიოლოგიური თვალსაზრისით, ყველაზე ბინძური სწორედ სამზარეულოს ტილო იყო.

საქმე ისაა, რომ ხშირად საკვების მომზადებისას მექანიკურად ვიმშრალებთ გადაუბანელ ხელებს ჩაის ტილოზე. ასე გადაგვაქვს ბაქტერიები ერთი პროდუქტიდან მეორეზე. დამნაშავეა პროდუქტის საჭრელი დაფაც. როგორ მოვიქცეთ? განაგრძეთ კითხვა

ქართველი ჟურნალისტის და ამერიკელი დიპლომატის ქორწილი ვაშინგტონში - "ძალიან ბედნიერები ვართ, რომ ვიპოვეთ ერთმანეთი"

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია