როგორ გამოვიყენოთ ფოლგა სწორად საჭმლის მომზადების დროს

როგორ გამოვიყენოთ ფოლგა სწორად საჭმლის მომზადების დროს

ფოლგა სამზარეულოში შეუცვლელი ნივთია. მასში მომზადებული კერძი გამოირჩევა გამოირჩევა განსაკუთრებული გემოთი, წვნიანია და ნაზი. ფოლგაში შეიძლება ცხიმის მინიმალური რაოდენობით მოვამზადოთ თევზი, ხორცი, ბოსტნეული, ქათამი. ამიტომ, ასეთი კერძები დაბალკალორიულად ითვლება.

რჩევები ფოლგის გამოყენებისთვის:

• ფოლგაში მომზადებული საქონლის ხორცი უფრო გემრიელი გამოვა, თუ წინასწარ რაიმე მარინადში ჩადებთ.

• ფოლგას ძალიან მჭიდროდ ნუ შემოახვევთ ხორცის ნაჭრებს, თორემ შესაძლოა ცუდად შეიწვას.

• ფოლგაში შეწვის წინ ბოსტნეულს მარილს ნუ მოაყრით, უმჯობესია უკვე შემწვარს მოაყაროთ.

• თევზი კი პირიქით, უშუალოდ შეწვის წინ დაამარილეთ, უმჯობესია მსხვილი მარილით.

• კარგ ღუმელში, რომელიც სწორად იჭერს მითითებულ ტემპერატურას, ფოლგაში გახვეული 1 კგ თევზი 20-30 წუთში მზადდება, 1 კგ ქათამი 40 წუთში, ხორცი კი 60-70 წუთში. ფოლგაში გახვეულ 1 კგ კარტოფილს შესაწვავად 20 წუთი სჭირდება... განაგრძეთ კითხვა

2019/2020 ექსკლუზიური არტ-კოლექცია ყველაზე მოდურ tuc tuc-ში

"2020-მა რომ სიმდიდრე მოგიტანოთ, დეკემბერში 8 კაკალი შეღებეთ“ - რომელ წლებში დაბადებულები გამდიდრდებიან ვირთხის წელში

"არალოგიკური მეჩვენება ჟიურის შეფასებები" -  რას ამბობს  ნათია სუხაშვილი "მასტერშეფის" დატოვების შემდეგ