რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?

რომელ კერძს რომელი სანელებელი უხდება?

სანელებლები კერძებს განუმეორებელ, დასამახსოვრებელ გემოსა და არომატს სძენს. გთავაზობთ ჩამონათვალს, რას უხდება და რომელ კერძში გამოვიყენოთ ესა თუ ის სანლებელი.

ანისი

უხდება ხბოს ხორცის კერძებს, ხილის სალათებს, კექსებს, ციტრუსების კომპოტს, ფხვიერ ნამცხვრებს, სასმელებს.

ბაზილიკი

რეჰანის ერთერთი სახეობაა და ნაზი არომატით ხასითდება. ხშირად ერევათ შაშკვლავში, რომელიც უფრო მძაფრია. უხდება უამრავ კერძსა თუ დესერტს: ხორცს, პომიდვრიან კერძებს, მაკარონს, ომლეტს, ხილის და ბოსტნეულის სალათებს. ამატებენ ნაყინებს და სხვადასხვა ლიმონათებს.

თეთრი პილპილი, დაფქული ან მარცვლები

უხდება მოხარშულ ან ჩაშუშულ ხორცს, სუნელებიან მარინადში ჩადებულ ქაშაყს, სუპებს, ქათამს, ხორცის, ბოსტნეულის ან თევზის ღვეზელებს.

მიხაკი

ძალიან უხდება სისხლისგან დამზადებულ კერძებს, მაგალითად კუპატს, ასევე ღუმელში შემწვარ ხორცს. ამატებენ თევზის მარინადში, სასმელებში, კექსებში, კულიჩებში, თაფლაკვერებში, ძმრიან კონსერვებში.

ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი)

ძალიან უხდება ნანადირევს, ცხიმიან ხორციან კერძებს, მოხარშულ თევზეულს, თევზის მარინადებს და სუპებს, თაფლაკვერებს, ბულიონებს.

მწვანე ხახვი

შესანიშნავია ბოსტნეულის, თევზის, ხორცის წვნიანებში, უხდება პამიდვრიან კერძებს, ბოსტნეულის, თევზის, კვერცხის სალათებს.

ჯანჯაფილი

საოცრად პიკანტურ გემოს ჰმატებს ღორის ხორცს, კატლეტებს, შემწვარ ქათამს. მის გარეშე წარმოუდგენელია ჩინური და ზოგადად აღმოსავლური, აზიური სამზარეულო. არაჩვეულებრივია კექსებსა და ხრაშუნა ნამცხვრებში, უხდება ლიმონათებს, ჩაის.

კარდამონი (ილი)

ყველაზე ძვირადღირებული სანელებელია. ახალდაფქულს არაჩვეულებრივი, თავბრუდამხვევი არომატი აქვს. ძალიან უხდება კექსებს, ხილის ღვეზელებს, ამატებენ ყავაში, ვაშლიან დესერტებში, ვანილის ნაყინში.

იხილეთ ვრცლად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს