სასარგებლოა თუ არა უცხიმო რძის პროდუქტები?

სასარგებლოა თუ არა უცხიმო რძის პროდუქტები?

უცხიმო რძე, კეფირი, მაწონი, იოგურტი, ყველი მრავალი გასახდომი დიეტის შემადგენელი ნაწილია. მაგრამ სინამდვილეში, ისინი არც თუ ისეთი ჯადოსნური პროდუქტებია, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს.

დიეტოლოგები გვარწმუნებენ, რომ მთავარ საფრთხეს ორგანიზმისთვის წარმოადგენს ე.წ. დაფარული კალორიები. ბევრი ფიქრობს, რომ თუ უცხიმო ხაჭოს, იოგურტს და ა.შ. მიირთმევს, წონა თავისით გაქრება. ასე არ არის. სინამდვილეში ცხიმი დანაყრების შეგრძნებას ახანგრძლივებს. უცხიმო რძის პროდუქტის მიღებისას კი მალე გვშივდება კვლავ მივირთმევთ ამ უცხიმო იოგურტს, ხაჭოს და ა.შ. პროდუქტები 0% ცხიმით პრაქტიკულად არ ანაყრებს ორგანიზმს. დიდი რაოდენობით მირთმევისას კი მეტ კალორიას ვიღებთ, რადგან ისინი, როგორც წესი გემოს გასაუმჯობესებელ დანამატებს შეიცავენ. უცხიმო პროდუქტებით კვების დროს, ჩვენ დაახლეობით 250 ზედმეტ კკალ-ს ვიღებთ.

გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს