ყველაზე უბრალო კერძიც კი შეიძლება შედევრად აქციოთ ერთი მარტივი ინგრედიენტის დამატებით. გთავაზობთ 14 ფასდაუდებელ რჩევას, რომელთაც გირჩევთ, რომ ნუ უგულებელყოფთ, თუკი გსურთ, რომ თქვენს კერძებს განსაკუთრებული, განუმეორებელი გემო ჰქონდეს.
1. ხორცის ნებისმიე სოუსს თუ დაუმატეთბთ 2 მწიკვ ხსნად ყავას, მას საოცარ პიკანტურ გემოსა და არომატს შეძენთ. უცნაურად ჟრერს, მაგრამ გემო – საოცარი აქვს.
2. დაუმატეთ რძეს ადუღებისას ან შენახვამდე მწიკვი მარილი. ეს პროდუქტს შენახვის ვადას გაუხანგრძლივებს და მალე არ ამჟავდება!
3. რეცეპტი კარტოფილის მოყვარულებისთვის! დაჭერით 2 ვაშლი, მოაპკურეთ ლიმონის წვენი და ჩაშუშეთ კარაქში. შემდეგ დაუმატეთ მზა კარტოფილის პიურე, რძე ან ნაღები. საოცარი კერძი გამოგივათ!
4. იმისათვის, რომ გაარკვიოთ, ახალია თუ არა თევზი, მოათავსეთ ის ცივი წყლით სავსე ჭურჭელში. ძველი თევზი მაშინვე ამოტივტივდება! ასევე თევზი მარტივად გასუფთავდება, თუკი მას გასუფთავებამდე წაუსვამთ ძმარს და რამდენიმე წუთით გააჩერებთ.
5. იმისათვის, რომ ლაბა (ხალადეცი) იდეალურად გამჭვირვალე გამოგივიდეთ, ხარშვის დამთავრებამდე 10 წუთით ადრე ჩაყარეთ ქვაბში 2-3 ცალი კვერცხის ნაჭუჭი.
6. თუკი შამპანურში გაზი ქრება, ჩააგდეთ მასში რამდენიმე ცალი ქიშმიში! ასე სასმელს ისევ შუშხუნას გახდით და დამატებით არომატსაც შესძენთ.
7. რძე არასოდეს მიგეწვებათ, თუკი რძის ჩასხმამდე და გაზზე დადგმამდე, ქვაბს ცივ წყალს მოავლებთ. ხოლო თუკი ქვაბს რძის ჩასხმამდე კარაქს წაუსვამთ, რძის გადმოსვლისგან დაიზღვევთ თავს.