როგორც ერთი ძალიან კარგი დიასახლისი, ქალბატონი ნარგიზა იხსენებს, მისი დედამთილი გოზინაყს ძველებური წესით აკეთებდა. თვითონაც არ აღვევს ამ ტრადიციას და მთელ სამეზობლოში განსხვავებული გოზინაყი აქვს - საოცრად ერთგვაროვანი სტრუქტურის და შეიძლება გაზაფხულზეც გაგიმასპინძლდეთ მისით - ნარგიზას გოზინაყი ხომ მთელი წლის განმავლობაში არ ფუჭდება. მისი დამზადების მთავარი სირთულე თაფლის "მოწევაა". ეს თბილი თაფლის განუწყვეტლივ და დიდი ხნის განმავლობაში ზელვას გულისხმობს. დაგჭირდებათ:
1კგ ნიგოზი
ნახევარი კგ თაფლი
ერთი ჭიქა შაქარი
მომზადების წესი: