როდის არის ჩირი საეჭვო, რამდენად არის სასარგებლო და როგორ უნდა მოამზადოთ ჩირი

როდის არის ჩირი საეჭვო, რამდენად არის სასარგებლო და როგორ უნდა მოამზადოთ ჩირი

ჩირი სამართლიანად ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო ნატურალურ ნუგბარად. გამხმარ ხილში გაცილებით მეტი ვიტამინია შენარჩუნებული, ვიდრე მაცივარში სეზონურად შენახულ იგივე პროდუქტში. ხილი ხომ მალფუჭებადი პროდუქტია. სწორედ დაჩირვის ხერხით შეიძლება მისი შენახვა ისე, რომ სასარგებლო თვისებები არ გაუქრეს.

ჩირი არაჩვეულებრივი ალტერნატივაა ტკბილეულის მოყვარულთათვის - მასში შემავალი ფრუქტოზა ნაკლებად მავნებელია, ვიდრე შაქარი. თუმცა, არ დაგავიწყდეთ, რომ ჩირის ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრამზე 250-300 კკ-იაა, ამიტომ დღეში 100 გრამზე მეტს ნუ მიირთმევთ.

თითქმის არ მოიძებნება ხილი, რომლისგანაც ჩირი არ კეთდება, თუმცა რამდენიმე მათგანი განსაკუთრებით სასარგებლოა. გაითვალისწინეთ, მზეზე ხილის დაჩირებას დაახლოებით ორი კვირა სჭირდება.

ვაშლი

ჩირი შეიცავს თითქმის ყველა აუცილებელ ვიტამინს, ასევე - პექტინს. ვაშლი სასარგებლოა ყველასთვის, ვისაც კი საკვების გადამუშავებასთან დაკავშირებული პრობლემები აქვს.

გარგარის ჩირი

კურკაგამოცლილი გარგარის ჩირი (კურაგა) იმის გამო, რომ გარგარი დიდი რაოდენობით კალციუმსა და მაგნიუმს შეიცავს, რეკომენდებულია მათთვის, ვისაც ჰიპერტონია აწუხებს. ის ასევე ძალიან სასარგებლოა ორსულთათვის... განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს