მსოფლიოში ღვინის შეფასების მრავალი მეთოდი არსებობს. მაგალითად, "DLG-ის ხუთქულიანი სქემა" არის ერთ-ერთი მათგანი, რომელიც მეცნიერულად აღიარებულია. ამ მეთოდს სურსათისა და სასმელების შეფასებისთვის იყენებენ. აღსანიშნავია რომ, იგი ძირითადად გერმანიაში გამოიყენება კვლევითი ინსტიტუტების, უნივერსიტეტების, ლაბორატორიებისა და ღვინის სახელმწიფო კონტროლის ორგანოს - სოფლის მეურნეობის პალატის მიერ ღვინის გაყიდვის ნებართვის გაცემისთვის, ასევე სხვადასხვა კონკურსზე მწარმოებლების და სომელიეების მიერ.
შეფასების ამ სისტემის მეშვეობით შესაძლებელია სენსორული ნაკლოვანებების დადგენა შეფასების ტესტის და შესაბამისი სქემის მიხედვით. ტესტირების კრიტერიუმებია ვიზუალური მხარე: არომატების ბუკეტი, გემო და ტიპურობა... თითო კრიტერიუმი 0-დან 5 ქულამდე ფასდება:
5 ქულა = შესანიშნავი
4 ქულა = ძალიან კარგი
3 ქულა = დამაკმაყოფილებელი
განაგრძეთ კითხვა