წითელი ღვინო კიბოს წინააღმდეგ ეფექტური საშუალებაა, დაადგინეს ამერიკელმა მეცნიერებმა. კვლევა სამეცნიერო ჟურნალ Science Translational Medicine- ში გამოქვეყნდა.
ლაპარაკია ნივთიერება რესვერატროლზე, რომელსაც წითელი ღვინო შეიცავს. მეცნიერები ირწმუნებიან, რომ ორგანიზმის მიერ ამ ნივთიერების შეთვისებისას, ფერხდება კიბოს უჯრედების ზრდა. ადრე ამის დამტკიცება ვერ ხერხდებოდა, რადგან რესვერატროლს ორგანიზმი სწრაფად გადაამუშავებს.
მომზადებულია eurekalert.org-ის მიხედვით.