ლონდონელმა მზარეულ-კონდიტერმა მარტინ ჩიფერსმა ყველაზე ძვირფასი საშობაო პუდინგი დაამზადა. მისი ღირებულება 23.500 გირვანქა სტერლინგია (დაახლოებით, 28 ათასი ევრო).
ტრადიციული საშობაო პუდინგის ესოდენ დიდ ფასს მასში შემავალი მასალა განაპირობებს, კერძოდ კი, 1810 წელს გამოშვებული კონიაკი და ჰენრი VI-ის ეპოქის მონეტა. ამას გარდა, პუდინგის დასამზადებლად გამოიყენეს ირანული ნუში და აგავა, პუდინგის გაყიდვის შესახებ მის დამზადებამდე გამოაცხადეს. ძვირფას დესერტთან ერთად მყიდველი მიიღებს დარჩენილ ძვირფას კონიაკს და პუდინგის დამზადების შემდეგ დარჩენილ სხვა სასმელებს. კონიაკის გარდა, პუდინგის დასამზადებლად გამოიყენეს შერი, რომი და ღვინო მარსალა.
საშობაო პუდინგი ტრადიციული ნუგბარია, რომელიც სადღესასწაულო სუფრას ამშვენებს დიდ ბრიტანეთსა და ირლანდიაში. მის დასამზადებლად საჭიროა სხვადასხვა ჩირი, თხილეული, საქონლის ქონი, დარიჩინი, კოჭა, მიხაკი, ასევე ალკოჰოლი. სუფრაზე მიტანის წინ პუდინგს კონიაკს მოასხურებენ და ცეცხლს უკიდებენ. მას ტკბილ კრემთან ერთად მიირთმევენ.
ნატა ენუქიძე
![]()
ყოველკვირეული გაზეთი "ყველა სიახლე"
(გამოდის ოთხშაბათობით)